mijn zus Nel 25-03-1958 – 25-03-2018


In ons leven kennen we 1 zekerheid en dat is dat we komen te overlijden. Bij dat overlijden blijven naasten met rouwverlies achter, dus kunnen we stellen dat we allemaal in ons leven te maken krijgen met rouwverlies. 

Rouwverlies kent rouwarbeid & rouwtaken en daar staat geen tijd voor. Uiteindelijk is het doel het verlies in je leven te verweven en het dagelijkse leven weer op te pakken. En bij de 1 gaat dat makkelijker dan bij de ander. Soms is de pijn zo overweldigend dat je tijdelijk niet goed kunt functioneren. Of je krijgt ineens heel veel extra taken op je pad waar je geen raad mee weet. Rouw kan zich ook jaren later nog manifesteren en ook dan heeft het aandacht nodig.

Sinds de pandemie hebben we er een nieuwe soort rouw bij namelijk de pandemie rouw. Het niet fysiek aanwezig kunnen zijn bij het overlijden of de uitvaart zorgt voor een gecompliceerde rouw. Daarbij komt ook nog het alleen achterblijven met het verdriet en welke nauwelijks fysiek getroost kan worden. Men durft niet bij elkaar te komen uit angst voor besmetting. Maar ook zorgverleners die nu een extra zorgtaak er bij hebben gekregen om de patiënt in de laatste fase bij te staan i.p.v. de familie. Dit maakt dat juist nu rouwbegeleiding hard nodig is.

De pijn die het verlies met zich meebrengt zal aangegaan moeten worden, dat hoort bij rouwarbeid. In het onderstaande schema zie je hoe de fases en taken er globaal uit zien. Afhankelijk van de impact van het verlies zal het doorgaans volgens het schema verlopen. Maar er zijn uitzonderingen en daarvoor heb je hulp nodig en die hulp kun je krijgen, ook van mij.

Doel gesprekken: in kaart brengen in welke fase van rouwverlies je zit en samen kijken wat jij nodig heb om verder te komen in de taken. Denk daarbij bijvoorbeeld ook aan praktische hulp. Mocht je hulpvraag te groot zijn voor mij, dan zoek ik samen met jou de juiste hulp om verder te kunnen gaan. 

Neem contact op met mij en dan zetten we de 1e stap en plannen we een gratis intakegesprek in.

Tarief: gratis intake (1/2 uur) Online ook mogelijk. 
Geïnteresseerd? Bel 06-28477398 of mail: info@versloot-steenkunst.nl voor meer informatie.
📍 3826BN Amersfoort – Vathorst | Achterveld (Leusden)

#rouw # rouwbegeleiding #rouwcounseling #rouwcounselor #intake #gratisintake #verlies #pandemierouw #covidrouw #pandemie #troost #rouwbegeleidingamersfoort #rouwig