21/09/2021: Vandaag de laatste les gemaakt en bijbehorende huiswerk & test van de Hbo opleiding Rouwcounseling (Civas). Nu gecertificeerd Rouwcounselor 🥳 .
Best pittig maar ik vind het een reuze interessant onderwerp en in de praktijk zal ik mij toch het meest gaan richten op verlies een plekje geven d.m.v. cursus SteenGevoel.

07/06/2021: De gehele maand september wordt er 1 beeld van mij geprojecteerd op het #AFAS beeldscherm in Leusden. En hoe gaaf is het dan, dat op het moment dat ik langsrij ineens mijn eigen beeld op plopt….. kippenvel!! Ja ik ben er zelf über trots op dat ik dit mogelijkheid heb gekregen en er ook wat mee gedaan heb.

06/09/2021: Omdat ik op dit moment zelf niet aan de slag kan met mijn SteenKunst ben ik begonnen aan de opleiding “rouwcounseling”. Deze opleiding wil ik als basis hebben voor mijn privé-cursussen, om zo een professionelere begeleiding te kunnen bieden t.a.v. (rouw)verlies. Ik ga niet op de stoel van de coach | behandelaar zitten, maar vind het wel belangrijk om een dosis achtergrond informatie mee te brengen.
Voor mij is het belangrijk dat iemand zich bij mij veilig en vrij voelt om zijn emoties te uiten en deze gevoelens om te zetten in een tastbaar beeld of zaalsik het graag noem een GevoelSteen. Het mag er zijn. Het gaat niet om het resultaat maar om het proces.

12/07/2021: Een feestelijke dag 🥳! Vanaf vandaag exposeer ik mijn SteenKunst in De Mariënhof, Amersfoort Na een paar maanden voorbereiding en SteenKunst maken die de verbinding maken naar dit prachtige stadsklooster, heb ik voor het thema Devotie gekozen. Ik hoop dat mijn SteenKunst de bezoekers raakt en dat ik positieve reacties mag ontvangen. En het zou nog fijner zijn als ze mogen verwisselen van eigenaar 😉.

25/06/2021: Op maandag 12 juli a.s. ga ik de beelden naar de expositie locatie brengen. Ik heb de locatie afgelopen week nogmaals bekeken en nu weet ik wat wel en niet mee gaat. Inmiddels werk ik lekker door en maak ik nieuwe werken. Zodra er iets af is, is zorg ik er voor dat het op de website staat.

04/06/2021: Afgelopen week nog even op de expositie locatie Mariënhof wezen kijken. Goed om het weer even gezien te hebben. Ik had wat details over het hoofd gezien. Vandaag enkele beelden op sokkel kunnen zetten, foto’s gemaakt voor de website, prijs bepaald en zo stevenen we op de startdatum van de expositie af. Een deel van de flyers zijn al in huis en nu net nog wat aanvullende dingen besteld. Ook dat wordt super mooi. Helemaal zelf ontworpen en samen met Herman de laatste correcties gemaakt en nu ligt het bij de drukker. Eergisteren ook nog een hele dag samen met oud-klasgenote M. aan de slag geweest. Zij is mijn proefpersoon t.a.v. de privé-cursussen die ik vanaf najaar 2021 wil gaan geven. Een gezellige en voor beide partijen leerzame dag.
Omdat het niet helemaal soepel loopt met de houtbewerkers heb ik gisteren zelf de zaag in de hand genomen en 2 sokkels gezaagd uit de eikenhouten balk, vandaag geschuurd en in de olie gezet, gat er in en beeld er op! Hoppa…. Het was een productieve dag 😅

22/05/2021: Vandaag aan de slag geweest met WolKunst maken. Onlangs heb ik een workshop wol vilten gevolgd met als doel zelf, handgemaakt van schapenwol, gevilte kleedjes voor onder mijn beelden te maken. En ik ben niet ontevreden. Het is niet alleen decoratief maar zeker ook functioneel. Een beeld of sokkel wil nog wel eens onbedoeld krasjes achterlaten op bijvoorbeeld een hardstenen vensterbank, of op een kast. Dan kan je er meubelvilt onder leggen of plakken of gewoon een met liefde en aandacht door mij zelf gemaakte kleedje van WolKunst. Natuurlijk zoek ik naar de perfecte match tussen SteenKunst en WolKunst. De WolKunst wordt apart verkocht. 🐏

17/05/2021: De aanstaande expositie in het Mariënhof is nu al wegens groot succes verlengd t/m voorjaar 2022 😃, dat betekent ook dat ik in die periode wat kan wisselen en zo de expositie “fris” kan houden. Ik heb enkele bijpassende werken gemaakt en is nu wachten is op mijn hout die op maat gezaagd wordt en de stalen sokkels. Maar er is achter de schermen ook genoeg te doen! De flyer en introductie voor de expositie krijgen ook vorm en de benodigde display is besteld. Ik moet nodig een ✅-lijstje gaan maken. Naast het SteenKunst maken vind ik dit gelukkig ook heel leuk.

04/04/2021: Afgelopen week heb ik een seleniet beeld afgemaakt Bride|Bruid. Kennelijk raakt dit beeld wat mensen en kreeg ik al snel de vraag of het te koop is. Dit keer heb ik besloten het “terug” te geven. De steen heb ik van iemand gekregen. Zij had de steen ooit aan haar vader gegeven maar hij heeft er niets meer mee kunnen doen. Het lag er maar te liggen, dus zij heeft het mij gegeven. Toen ik haar een foto stuurde was zij zeer geïnteresseerd. Nu gaat het terug; als een mooie tastbare herinnering aan haar vader 😊🧡 #SteenGevoel

27/03/2021: 🌴 Mijn SteenKunst wordt mogelijk gemaakt door gebruik van materialen uit de natuur. Om hier heel bewust mee om te gaan doneer ik met iedere verkoop en geef ik een stukje natuur terug aan onze 🌍. #TreesforAll | Bosje Bomen van het #WWF

24/03/2021: Vandaag toestemming gekregen om van Juli 2021 mijn SteenKunst te exposeren in het historische Mariënhof in hartje Amersfoort. De komende maanden ga ik met mijn SteenKunst de verbinding zoeken met de rijke geschiedenis van dit voormalig klooster en burgerweeshuis en de huidige functie als o.a. prachtige trouwlocatie.

22/03/2021: Het is lente 🌸, dat betekent dat we weer langere en warmere dagen tegemoet gaan. Dat betekent ook dat buiten werken en koffiedrinken ook vaker kan. Zin an! Momenteel ben ik wat projecten aan het afronden, de voorraad stenen aan het opmaken, de laatste sessie met loopbaancoach aan het voorbereiden en komende week ga ik in gesprek met een expositielocatie in hartje Amersfoort. Wat is er veel gebeurd sinds ik vorig jaar besloten heb om met beide handen de mogelijkheid aan te pakken om mijn hobby vaarwel te zeggen en mijn passie en talenten om te zetten in SteenKunst maken. Het is allemaal nog pril en ik weet nog niet goed wanneer het gaat lopen zoals ik het voor ogen heb. De weg er naar toe is al zo interessant en geeft mij enorm veel plezier en energie dus whatever….het is nu al leuk. En dat gevoel wil ik graag nog een tijdje vasthouden 🙂 Volgens mij kun je dat ook terugzien in mijn SteenKunst die momenteel uit mijn handen ontstaat.

07/03/2021: #Creatiefondernemen: Je wilt als kunstenaar dat je gezien wordt, dat jouw Steenkunst iemand raakt maar ook dat erkent wordt dat je je werk met passie, talent en overtuiging hebt gemaakt. Elk beeld is uniek en is uren door mijn handen gegaan tot ik uiteindelijk tevreden was met het eindresultaat. De ene keer gaat het makkelijker dan de andere keer, dat heeft ook met de steensoort te maken. Soms staat het even in huis en moet het toch nog beter en dus mooier. Maar iedere keer ervaar ik het plezier als die ruwe, harde en koude steen onder mijn handen zie veranderen in een zacht, warm en aaibaar kunstwerk. Als een beeld een sokkel nodig heeft dan ga ik voor de perfecte match. Het moet op maat gemaakt worden. Daarvoor heb ik moeten samenwerken, ben ik op pad geweest en heb ik een vakman de opdracht gegund. Dat samen maakt mijn vraagprijs: een eerlijke vraagprijs waarbij ik het ook belangrijk vind dat het betaalbare Steenkunst is en dan krijg je van mij heel veel kunst-kijk-plezier er gratis bij 🙂 .

16/02/2021: Vanaf najaar 2021 hoop ik corona-vrij te kunnen gaan starten met de privé cursussen SteenGevoel. Voor meer info: zie de pagina 👉🏼 http://versloot-steenkunst.nl/uncategorized/prive-cursus-steengevoel/ Bellen of mailen kan natuurlijk ook 🙂

02/02/2021: Samen met 👉🏼 https://www.keistadhout.nl mijn nieuwe aanwinst afgemaakt: de Stoorvogel. De sokkel is een reststuk eikenhout van een veranda. Ik heb de vogel de Stoorvogel genoemd n.a.v. het hernieuwde contact met een oud-klasgenoot. Via zijn verhalen gaat hij op zoek naar de verdwijning van enkele familieleden tijdens WOII, te lezen op zijn website 👉🏼 https://destoorvogel.nl

11/01/2021: Het nieuwe jaar is al weer begonnen en ik heb er zin in om dit jaar serieuze stappen te gaan zetten. Alleen zit het Covid19 virus mij een beetje in de weg. Ik wil graag een nieuwe galerie uitzoeken om wat werk te exposeren, maar alles zit op slot. Dus ben ik maar gewoon nieuwe dingen aan het maken, wat aan het experimenteren en vooral ook fouten maken… want daar leer je van 😉.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *