Wie is de maker van VERSLOOT steenkunst? 

Jolanda (van den Hengel-) Versloot (1964). Vanaf jongs af aan bestaat mijn leven uit creatief bezig zijn. Na een periode van glaskunst en schilderen ben ik mij enkele jaren geleden gaan richten op het bewerken van speksteen en seleniet tot beeldende kunst of zoals ik het zelf graag noem: steenkunst.

Mijn steenkunst kun je omschrijven als: een herkenbaar object maar zonder overdaad aan details; less is more, met een beetje wabi-sabi. 

Ik ben lessen gaan volgen bij Atelier Brigit in Huizen. Zij heeft mij wegwijs gemaakt in het bewerken van speksteen en seleniet. Het bezig zijn met steenkunst geeft mij rust en energie. 

Speksteen wordt ook wel zeepsteen of soap stone genoemd vanwege het vettige talkachtige karakter. Bij de aanschaf van een stuk steen laat ik mij veelal leiden door kleur of vorm. Speksteen is verkrijgbaar in verschillende kleuren en hardheden. Speksteen is afkomstig uit Brazilië of Azië. Het uiteindelijke doel is van een stuk speksteen steenkunst te maken met een ruw kantje. Als er een spannend stuk in het steen zit probeer ik deze onbewerkt te houden. Speksteen en seleniet zijn heel fijn om te bewerken omdat het zacht is. Aan het eind van het proces, als het werk mooi glad gepolijst wordt, worden de kleuren en lijnen pas goed zichtbaar. Het beeld wordt met een was ingewreven om de kleuren te verdiepen, de steen te voeden en te beschermen. Ik gebruik als sokkel graag steen of hout en het liefst met een imperfect detail en daardoor afgekeurd zijn door de 1e eigenaar. Ik streef met mijn steenkunst naar duurzaam gebruik van materialen. 
In de maak: Whales
In de maak: Whales


 

1 thought on “Jolanda & VERSLOOT steenkunst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial