Jolanda van den Hengel-Versloot (1964)
Beeldend Kunstenaar & Rouwbegeleider

Versloot SteenKunst: Mijn leven is in balans als ik creatief kan zijn. Na een periode van glaskunst en schilderen ben ik mij jaren geleden gaan richten op het bewerken van speksteen en seleniet tot beeldende kunst of zoals ik het zelf graag noem: SteenKunst. Ik vind het heerlijk om te ervaren dat een hard stuk steen onder mij handen verandert in een warm en zacht kunstwerk, aaibaar dus ideaal als GevoelSteen. De zachtheid maakt dat het fijn te bewerken is. Het bezig zijn met steenkunst geeft mij rust en energie. Graag deel ik die ervaring met anderen en nodig je dan ook graag uit om een cursus SteenGevoel bij mij te komen volgen.

Rouwbegeleiding: Naast het maken van SteenKunst heb ik een hbo opleiding Rouwcoaching gevolgd, met als doel beeldhouwen ook als creatieve therapie in te zetten o.a. bij rouw|verlies. Zelf een beeld maken ter herinnering aan iemand of een periode in je leven. Die zo niet vergeten wordt en er gewoon tastbaar mag zijn.
πŸ‘‰πŸΌ  cursus SteenGevoel 

Wil je wel mijn hulp, maar niet beeldhouwen? Dat kan natuurlijk ook. 
Naast de cursus bied ik ook online mijn hulp aan. We gaan dan samen in gesprek. Kijk hiervoor op de pagina

πŸ‘‰πŸΌ  Rouwbegeleiding πŸ–€

Mijn SteenKunst kun je omschrijven als: figuratief zonder overdaad aan details; less is more. Meraki met een beetje Wabi-sabi. 

Bij de aanschaf van een stuk steen laat ik mij veelal leiden door kleur of vorm. Speksteen is verkrijgbaar in verschillende kleuren en hardheden, afkomstig uit BraziliΓ« of AziΓ«. Het uiteindelijke doel is van een stuk speksteen of seleniet SteenKunst te maken waarbij ook de ruwheid van de steen nog zichtbaar is. Als er een spannend stuk in het steen zit probeer ik deze onbewerkt te houden. Aan het eind van het proces, als het werk mooi glad gepolijst wordt, worden de kleuren en lijnen pas goed zichtbaar. Het beeld wordt met een was ingewreven om de kleuren te verdiepen, de steen te voeden en te beschermen. Ik gebruik als sokkel graag hout of staal en het liefst met een imperfect detail en daardoor afgekeurd zijn door de 1e eigenaar of met een historische achtergrond.

Ik streef met mijn SteenKunst naar duurzaam gebruik van rest-materialen en zoek graag de samenwerking op met regionale ondernemers. 

 
🌴 Mijn SteenKunst wordt mogelijk gemaakt door gebruik van materialen uit de natuur. Om hier heel bewust mee om te gaan doneer ik met iedere verkoop en geef ik een stukje natuur terug aan onze 🌍. #TreesforAll | Bosje Bomen #WWF

#duurzaam #cursus #steenkunst #speksteen #seleniet #albast #sustainable #art #meraki #beeldhouwen #kunst #rouwbegeleiding #rouwcounseling