Jolanda van den Hengel-Versloot (1964)
Beeldend Kunstenaar & Rouwcounselor

 

Mijn leven is in balans als ik creatief kan zijn. Na een periode van glaskunst en schilderen ben ik mij jaren geleden gaan richten op het bewerken van speksteen en seleniet tot beeldende kunst of zoals ik het zelf graag noem: SteenKunst. Ik vind het heerlijk om te ervaren dat een hard stuk steen onder mij handen verandert in een warm en zacht kunstwerk, aaibaar dus ideaal als gevoelsteen. De zachtheid maakt dat het fijn te bewerken is. Het bezig zijn met steenkunst geeft mij rust en energie. Graag deel ik die ervaring met anderen en nodig je dan ook graag uit om een cursus SteenGevoel bij mij te komen volgen.

 

Mijn SteenKunst kun je omschrijven als: figuratief zonder overdaad aan details; less is more. Meraki met een beetje Wabi-sabi. 

 

Bij de aanschaf van een stuk steen laat ik mij veelal leiden door kleur of vorm. Speksteen is verkrijgbaar in verschillende kleuren en hardheden, afkomstig uit Brazilië of Azië. Het uiteindelijke doel is van een stuk speksteen SteenKunst te maken met een ruw kantje. Als er een spannend stuk in het steen zit probeer ik deze onbewerkt te houden. Aan het eind van het proces, als het werk mooi glad gepolijst wordt, worden de kleuren en lijnen pas goed zichtbaar. Het beeld wordt met een was ingewreven om de kleuren te verdiepen, de steen te voeden en te beschermen. Ik gebruik als sokkel graag steen, hout of staal en het liefst met een imperfect detail en daardoor afgekeurd zijn door de 1e eigenaar of met een historische achtergrond.
Ik streef met mijn SteenKunst naar duurzaam gebruik van rest-materialen en zoek graag de samenwerking op met regionale ondernemers.

 

 

#duurzaam #cursus #steenkunst #speksteen #seleniet #albast #sustainable #art #meraki

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *