Graag geef ik je een indruk van mijn werkwijze en werkomgeving d.m.v. een timelaps video 🙂

#opdebok #workinprogressart
Na het polijsten (schuren van de steen) komt her afwerken: in de was zetten.De was voedt en beschermt de steen. Nu worden de kleuren ook zichtbaar.
Aan het werk met een dremel en zwart albast.

Waar ben ik nu mee bezig:

Oktober 2020: speksteen zand/grijs/groen #OldGeisha. Voor dit werk ben ik nog op zoek naar een smid voor een sokkel. Ik moet natuurlijk mijn ideeën ook op ware grootte uitwerken voor de sokkel-maker. Op zich ook een leuk creatief proces.

Een hele lastige klus! Ik heb het mijzelf moeilijk gemaakt, maar wil dat het resultaat past bij het beeld en dat de pin van de sokkel goed draagt. En omdat ik het risico van breken graag in eigen handen houd, moet ik het ook zelf doen.

Januari 2021: het nieuwe jaar is al weer begonnen!

April 2021: Een brok witte albast daagt mij uit! Ik heb besloten dat het een ram moet worden, maar in dit geval wordt het een halve ram.

In aanloop naar mijn expositie in een voormalig 500 jaar oud klooster, zoek ik de verbinding met de historische functie van dit pand en mijn SteenKunst. Ik ga hiervoor zelfs een cursus wol vilten volgen, nu al zin in en lijkt mij ook heel gaaf! Binnenkort meer nieuws daarover 🙂

Dat het niet altijd helemaal goed gaat blijkt maar weer. Ik dacht dat mijn nonnetje een schoonheidspukkel had. Tijdens het polijsten merkte ik dat het een gat was. Dit vraagt om een creatieve oplossing 😉

Terwijl ik het gaatje aan het dichten ben, ligt het volgende project al op de bok. Nieuwsgierig wat ik van deze steen kan maken. Ik heb het al helemaal in gedachten, nu nog uit mijn handen zien te krijgen.

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial